fredag den 1. april 2016

KUNSTMUSEET FUGLSANGUDFLUGT DEN 30.04.2016 


KUNSTMUSEET FUGLSANG

Lidt information om Kunstmuseet Fuglsang, som vi besøger, efter vi har beundret de mange smukke stoffer hos Les Tissus Colbert i Vejringe.

(Jeg besøgte Les Tissus Colbert her i Påsken -  købte fransk møbelstof til min gamle sovesofa. I butikken er der stoffer i et design og en håndværksmæssig udførelse, som er helt unik, det findes vist ikke bedre! Se selv på deres hjemmeside: www.lestissuscolbert.dk).  
      
Fuglsang Kunstmuseum er det største kunstmuseum her på Lolland-Falster og Sydsjælland, hvis man ser på bredden af de værker, museet udstiller. Museet åbnede for publikum i 2008 og holder til i en bygning, tegnet af den engelske arkitekt Tony Fretton, der vandt den internationale arkitektkonkurrence, som museet udskrev i 2005. 

Allerede i 1885 gjorde de daværende ejere af herregården Fuglsang, Rolf og Bodil de Neergaard stedet til et samlingspunkt for datidens kunstnere. Kunstmuseet ligger med udsigt til de gamle avlsbygninger og herregårdens hovedbygning, og der er fri adgang til det smukke parkanlæg.  

Vi får mulighed for at besøge museets særudstilling. Det specielle ved denne udstilling er, at man har samlet over 120 værker fra private og offentlige samlinger. Værkerne blev oprindeligt udstillet i perioden 1951 – 1981 af en kunstnersammenslutning, som kaldte sig Martsudstillingen. Medlemmer af denne sammenslutning var: Ejler Bille (maler, grafiker og billedhugger), Anna og Erik Thommesen (billedhuggere), Gertrud Vasegaard (keramiker) m.fl.  

Fuglsang har en fast udstilling af malerier, skulpturer og kunst på papir. Malerisamlingen rummer bl.a. guldaldermalerier, herunder værker af C.W Eckersberg, Jens Juel, Cristian Købke, J. Th. Lundbye og mange flere.

Museet har åbent kl. 11-17 og museets café kl. 11-16.45.


Mette 

  
Tilmelding senest d. 20/4 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar